Wywiad z Eru

copyparty, demoparty, mitingi itd.
Gordian

Wywiad z Eru

Post autor: Gordian »

Witajcie,
nie wiem czy kojarzycie Tą postać ze sceny atarowskiej. Jeśli nie, to na pewno kojarzycie grę "Yoomp!" czy też demo "Numen". Eru jest twórcą tych produkcji. Mam z nim dosyć stały kontakt i choć obecnie nie ma już takiej styczności ze sceną Atari, to zgodził się udzielić nam wywiadu. Myślę, że będzie warto poznać co się działo po drugiej stronie barykady, a być może dowiemy się czym teraz zajmuje się Eru.

Wywiad przeprowadzimy w formie pisanej, tj. zbierzemy pytania, prześlę je do Eru, a odesłane zredagujemy i wrzucimy tutaj.
Rozmawiałem wstępnie ze Steffanem i ustaliliśmy ostateczny termin nadsyłania pytań na 10.10.2024 (miesiąc od utworzenia tego posta).

Pozdrawiam
Gordian
Gordian

Re: Wywiad z Eru

Witajcie,

mamy pierwsze pytania, od Hairdoga (dzięki!).

1. Czy rozmawiałeś (w epoce) o Numenie z komodorowcami? Jakie były ich komentarze?
2. Czy muzyk tworzył soundtrack pod efekty, czy zupełnie niezależnie? I tylko później dodał wstęp i zakończenie?
3. Który efekt uważasz za najważniejszy?
4. Wrócisz na demoscenę? Masz jeszcze ochotę kodować?
5. Dlaczego, twoim zdaniem, demoscena małego Atari to sprawa (tylko) Polska? Dlaczego Zachód ominął tę platformę?
6. Czy śledzisz to, co się aktualnie dzieje na demoscenie?
7. Wybierasz się na któreś z nadchodzących party?
8. Czy nadal prywatny czas spędzasz przy komputerze? W jaki sposób? Grasz, kodujesz, czy coś jeszcze innego robisz?
9. Czy masz swoje ulubione komputerowe melodie? Jakie?
Gordian

Witajcie,
zachęcam do formułowania pytań. Eru jest postacią, która wiele wniosła do sceny Atari, więc myślę, że wywiad z nim i dla tego forum byłby wartościowy.
Gordian

Wczoraj minął termin nadsyłania pytań. Proponuję jednak ze względu na małe zainteresowanie wstrzymać temat dopóki nie przyjdą lepsze czasy na forum.
ODPOWIEDZ